Kädentaidot -kurssi

3 h. Max 8 henkeä. Työpajat sisältävät paljon käytäntöä ja harjoituksia.

Kurssin sisältö muodostuu osallistujien synnytysroolin mukaan. Mukana voi olla myös synnyttäjiä.

 

1 Vesisynnytys

Cornelia Enningin jalanjäljissä. Vesi on hyvä elementti raskausaikana, synnytyksessä ja vauvan kanssa. Opit miksi ja miten vettä voi hyödyntää.

 

2 Akupainannan peruskurssi synnytyksessä

Aina mukana kulkeva apu todelliseen käyttöön. Kurssin pääaiheet: synnytykseen valmistautuminen, synnytyskipu.

 

3 GUA SHA synnytyksessä

Kohinan lailla Suomeen levinnyt hoitomuoto, joka on oiva apu moneen vaivaan.
Kurssin pääaihe: raskaus, synnytys ja lapsivuode.

 

4 Akupainanta synnytyksessä jatkokurssi

Aikaisemman kurssin käyneille oppia syventämään. Sisältö muodostuu kurssilaisten toiveista.

 

5 Oksitosiinin nostatus synnytyksessä

Rakkaushormoni oksitosiini on yksi tärkeimmistä synnytykseen vaikuttavista yksittäisistä tekijöistä. Opit taitoja, kuinka otat hormonin avuksesi. Kurssilla opitaan, kuinka oksitosiiniä nostatetaan loppuraskaudessa, jotta synnytys lähtisi hyvin käyntiin. Taskuun saat tietoa, miten ja miksi hormonia nostatetaan. Synnytyksessä oksitosiini lievittää kipua ja vauhdittaa synnytystä. Synnytyksen jälkeen oksitosiini nostattaa maitoa. Se on myös rauhoittumisen, positiivisen sosiaalisen kanssakäymisen, rakastumisen ja kiintymisen hormoni.

6 Rebozo synnytyksessä

Rebozo -liina on Etelä-Amerikasta. Sillä voidaan helliä ja hoitaa monenlaisia vaivoja sekä raskausaikana että synnytyksessä. Erityisesti keskitytään lantioon synnytyksessä ja liinan käyttöön kivunlievityksessä, vauvan kääntämisessä optimitarjontaan.

7 Lantio synnytyksessä

Epäoptimi vauvan asento voi aiheuttaa pitkän ja kivuliaan synnytyksen. Helppo ja turvallinen "spinning Babies" -tapa auttaa vauva parempaan asentoon ja tarjontaan. Voidaan tehdä raskausaikana tai synnytyksessä.

Napsi yksi kurssi tai tule kaikille. Vähän teoriaa ja paljon työkaluja omaan työhön.

 

Täydennyskoulutusta

Akupunktio 42h

Kurssi kestää noin vuoden. Kurssin tuntimäärä ( 42 tuntia) vastaa 6 kokopäivän koulutusta. Koulutus antaa valmiudet hoitaa erilaisia raskaus-, synnytys-, lapsivuode ja naistentautivaivoja kätilöakupunktiolla.

Koulutusmenetelmiä: teorialuentoja, neulomisharjoittelua (ensin ohjatusti ja sitten itsenäisesti), keskustelua, akupunktiotutkimusten etsimistä ja referointia, oman oppimisvihon ja akupunktiotapausten kirjaamista ja yhdessä pohtimista, 2 teoriakoetta ja 2 hoitopotilaskoetta.

Kurssilla perehdytään: TCM akupunktion perusteoriaan ja filosofiaan, kätilötyön hoitoresepteihin ja tärkeimpiin akupunktiopisteisiin, akupainantaan, GUA SHA-menetelmään sekä moksaukseen.

Kurssilla käsitellään: Kivun TCM filosofia, TCM diagnostiikka, meridiaanijärjestelmä, sairauksien erottelumenetelmiä (4 tasoa, 8 syndroomaa, sisäelinten mukaan), akupisteiden jaottelua, akupunktion lakeja, 5 elementin teoriaa, kiinalaisia sisäelinten määritelmiä ja funktioita, aurikuloterapiaa, ravitsevan QI.n kiertoa.

 

Lantio - fysiologiaa, ongelmia ja ratkaisuja 22.-23.3.18

Kurssilla perehdymme synnyttävän naisen lantioon uusimman tutkimustiedon ja käytännön harjoitusten avulla.
Kurssilla oppii keinoja, joilla rentouttaa ja tehdä tilaa lantioon sekä auttaa vauvaa hakeutumaan parempaan asentoon.


-lantion rakenne ja fysiologia: luusto, lihaksisto, faskiat ja lantion oma liike
-lantio avautumis- ja ponnistusvaiheessa, vauvan matka lantiossa
-poikkeamat synnytyksessä ja niiden hoito kätilötyön menetelmin
-mitä ulko- ja sisätutkimuksella voidaan saada selville
-ylä/ala-aukeaman haasteet, vauvan tarjonta, käännökset ja käännösrefleksit
-liikkeiden ja asentojen vaikutus lantioon: optimaaliset liikkeet ja asennot avautumis- ja ponnistusvaiheessa.

 Hinta 290€ + ALV. DL 28.2.18 Ilm Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kurssin minimihlömäärä on 6. Tiedustelut Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kurssipaikka Manipura, Helsinki

 Toinen opettaja on Malla Rautaparta, fysioterapeutti ja joogaohjaaja, Manipura.

 

GUASHA -peruskurssi 3.-4.2.2018

Kurssi, joka antaa perusteelliset tiedot ja taidot tehdä guasha:ta. Hinta 150€ (sis ALV). DL 19.1.2018 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Kurssipaikka Kätilötalo, Helsinki. Perjantaina 3.2.18 klo 16-20 ja lauantaina 4.2.18 klo 9-16.

Gua Sha on vanha Aasialainen hoitomuoto, jossa avataan tukoksia tai kun jotain on liian vähän. Arya Nielsen kirjassaan GUA SHA (2013) selittää hoidon tehoa kalvojen irrottelulla.  Länsimainen faskia-hieronnassa on paljon samaa. Hoitomuotoa voi käyttää lapsiin, raskaanaoleviin ja lähes kaikille muillekin.

Kurssilla käydään läpi, milloin gua sha sopii ja milloin ei. Itse olen hoitanut gua sha:lla lapsen kasvukipuja, penikkatautia, nuhaista ja tukkoista oloa. Raskaanaolevilla olen hoitanut todella paljon selkä-, reisi, lantio- ja häpyluukipuja sekä turvotusta. Aikuisilla olen hoitanut kaikkia selän ja lantion vaivoja sekä tenniskyynärpäätä, rannekanavaoireyhtymää.

 

Jooga ja synnytys 2 pv

Kurssi on tarkoitettu kätilöille, terveydenhoitajille, joogaohjaajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Vetäjät: Malla Rautapata, FM, fysioterapeutti, joogaohjaaja ja Anu Lampinen, kätilö, WHO:n imetysohjaaja, akupunktioterapeutti

Kurssi sisältää aiheita: Naisen voima ja synnytys, joogan filosofia ja historia, jooga raskaudessa ja synnytyksessä. Sekä harjoituksia: jooga raskaudessa, synnytyksessä, hengitys, rentoutuminen

Vesisynnytys 1-2pv

Kurssilla perehdytään vesisynnytyksen historiaan ja teorioihin veteensynnyttämisen puolesta.

Kurssi antaa valmiudet hoitaa vesisynnytyksiä. Aihealueita: vesi: lämpötila, hygienia 

Toimenpiteet vedessä, tutkimuksia veteen synnyttämisestä. Mitä seurata synnyttäjästä. Milloin vesi ei ole hyvästä, Synnytyksen käynnistäminen vedessä, avautumis-, ponnistus- ja jälkeisvaihe vedessä.

Oksitosiini, akupainanta ja gua sha 1 pv

Kurssilla opitaan

  • mikä on hyvä syntymä ja mistä se koostuu
  • oksitosiini-hormoni (normaali fysiologinen synnytys)
  • kosketuksesta kätilön työkaluna
  • TCM akupunktion teoriaa ja akupainantaharjoittelua: käynnistyslatenssivaihe, kivunlievitys, maidotus, kollegan painelu, akuhoidossa erityistä
  • Gua sha – neulojen jatke: synnytyskipu, maidotus, hartiavaivat, lantiovaivat, selkävaivat. Teoriaa ja harjoittelua.

Todella tuhti paketti työkaluja kätilön taskuun. 

 

Lisätietoja