Kätilötalon synnytysvalmennukset löytyvät täältä www.synnytysvalmennus.com!

 

Erityisvalmennuksia -varaa yksityisaika soittamalla

Voimaannu vaikeasta synnytyksestä
-kurssi naisille, joiden synnytys on ollut haastava

Kurssilla tarkastellaan synnytyskokemuksia ja avataan polkuja kohti uutta synnytystä erilaisten toiminnallisten menetelmien avulla. Päivän kurssi.

 

Synnytysvalmennus: Liike ja rytmi                                  UUTTA!

Aloita aamu kerran viikossa rentoutumalla hengitykseen pysähtyen ja synnytysasentoja kokeillen. Viikottainen aamukurssi raskaanaoleville 1½h x5. Lisänä kuudes kerta, joka on avoin myös synnytyskumppaneille.

 

Synnytystaide 2 h

Valmistaudu synnytykseen piirtämällä. Ei vaadi piirustustaitoja. Piirtäminen opettaa sinua kuuntelemaan itseäsi paremmin synnyttäjänä, löytää alitajunnan toiveita, pelkoja ja voimavaroja.

 

Synnytyslabyrintti eli Jatulintarha 1 h

Piirrä itsellesi synnytyslabyrintti, joka voi toimia myös voimatauluna synnytyksessäsi.

 

Synnytyssuunnitelma 1 h

Tehdään yhdessä sinulle synnytyssuunnitelma.  

Synnytyssuunnitelma ei takaa synnytyksen kulkua tai toiveittesi täyttymistä.  Se toimii paremminkin valmistautumisena synnytysmatkalle. Mikä pelottaa, mistä unelmoin, mikä on salainen aseeni synnytyksessä.

 

 Birth Story, synnytystarina 1 1/2 h

Tehokas menetelmä pohtimaan, mikä omassa synnytyksessä jäi  pohdituttamaan juuri sinua. Se ei ole terapiamuoto, mutta yksi toimiva  menetelmä aloittaa synnytystrauman purkaminen. 

Taustalla on ajatus, että synnytys on tapahtunut juuri sinulle ja sinä itse  luot eri merkityksiä eri tapahtumille. Toiselle sama tapahtuma voi olla  turvan ja toiselle synnytystrauman aihe.

 

 

Kädentaidot -kurssit

3 h. Max 8 henkeä. Kurssit sisältävät paljon käytäntöä ja harjoituksia.

Sisältö muodostuu osallistujien synnytysroolin mukaan. Mukana voi olla myös kätilöitä.

 

1 Vesisynnytys

Cornelia Enningin jalanjäljissä. Vesi on hyvä elementti raskausaikana, synnytyksessä ja vauvan kanssa. Opit miksi ja miten vettä voi hyödyntää.

 

2 Akupainannan peruskurssi synnytyksessä

Aina mukana kulkeva apu todelliseen käyttöön. Kurssin pääaiheet: synnytykseen valmistautuminen, synnytyskipu.

 

3 GUA SHA synnytyksessä

Kohinan lailla Suomeen levinnyt hoitomuoto, joka on oiva apu moneen vaivaan.
Kurssin pääaihe: raskaus, synnytys ja lapsivuode.

 

4 Akupainannan jatkokurssi synnytyksessä

Aikaisemman kurssin käyneille oppia syventämään. Sisältö muodostuu kurssilaisten toiveista.

 

5 Oksitosiinin nostatus synnytyksessä

Rakkaushormoni oksitosiini on yksi tärkeimmistä synnytykseen vaikuttavista yksittäisistä tekijöistä. Opit taitoja, kuinka otat hormonin avuksesi. Kurssilla opitaan, kuinka oksitosiiniä nostatetaan loppuraskaudessa, jotta synnytys lähtisi hyvin käyntiin. Taskuun saat tietoa, miten ja miksi hormonia nostatetaan. Synnytyksessä oksitosiini lievittää kipua ja vauhdittaa synnytystä. Synnytyksen jälkeen oksitosiini nostattaa maitoa. Se on myös rauhoittumisen, positiivisen sosiaalisen kanssakäymisen, rakastumisen ja kiintymisen hormoni.

 

6 REBOZO synnytyksessä

Illan aikana opitaan rentouttamaan synnyttäjän lantiota ja lievittämään kipua Rebozon avulla. Oiva apu sekä raskausaikana, synnytyksessä että lapsivuodeaikana. Tarvitset vain liinan/huivin.

 

7 Lantio synnytyksessä

Vinkit auttavat vauvaa ja äitiä lantiomatkalla. Lyhyt teoria lantion anatomiasta ja fysiologiasta. Lantion painaminen auttaa kipuun. Helpot ja turvalliset liikkeet auttavat vauva optimaaliseen tarjontaan, joka nopeuttaa synnytystä.

 

 

 

 

 

Lisätietoja